Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Taze Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, Kurban Bayramı yaklaşırken taze et tüketiminde önemli tavsiyelerde bulundu.

Etlerin 24 Saat Dinlendirilmesi Gerektiğine Dikkat Çekti!

Taze et tüketiminin sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Dr. Gündoğan, “Taze etin henüz gevşememiş kaslar içerdiği için erken tüketilmesi kabızlık, karın ağrısı, gaz ve hazımsızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden etler kesildikten sonra en az 24 saat dinlendirilmeli ve kasların gevşemesi beklenmeli” dedi.

Hijyen Kurallarına Önem Verilmesi Gerektiğini Vurguladı!

Dr. Gündoğan, etin kesim, saklama ve pişirme süreçlerinde hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti. Ellerin özellikle çiğ et temasından sonra mutlaka yıkanması gerektiğini söyledi.

Fazla Et Tüketiminin Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabileceğini Açıkladı!

Uzm. Dr. Gündoğan, uzun süre ve fazla miktarda et tüketiminin kolesterol yükselmesine, gut ataklarına ve karaciğer-böbrek rahatsızlıklarına sebep olabileceğini belirtti.

Etin Haşlama veya Izgara Şeklinde Tüketilmesi Önerisinde Bulundu.

Eti haşlama veya ızgara şeklinde tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Gündoğan, yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınılması gerektiğini ve yanında salata, sebze veya tam tahıllı ürünlerin tüketilerek dengeli bir beslenme sağlanması gerektiğini söyledi.

Diyabet, Hipertansiyon ve Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerektiğini Söyledi!

Bayram süresince diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Gündoğan, bu hastaların tatlı ve şekerli gıdalardan uzak durmalarını, su tüketimlerini artırmalarını ve hafif egzersizler yapmalarını önerdi.

Hafif Egzersizlerin Yapılmasını Tavsiye Etti!

Bayram süresince aşırı yemek tüketiminden kaçınılması gerektiğini ve gün içinde hafif egzersizlerin yapılmasının faydalı olacağını belirten Dr. Gündoğan, sağlıklı bir bayram geçirilmesi için bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Karpuzun çekirdeğini çöpe atmayın! Meğer şifa deposuymuş

Karpuz çekirdeğinin bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Ayıklanarak çöpe atılan çekirdeklerin meğer çok faydası bulunuyormuş.

Dubai çikolatasından çıkanlar şoke etti! 6 yaşındaki çocuk nefessiz kaldı

Diyarbakır’da Dubai çikolatası can alıyordu. Çikolatayı yiyen 6 yaşındaki çocuk ölümden döndü.

İstanbul’da kene alarmı… Bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırması vakası yaşandı!

İstanbul’da bu yıl 7 binin üzerinde kene ısırığı vakası kayıtlara geçti. Vakaların büyük kısmı ilkbahar ve yaz aylarında görüldü. Yetkililer, kene teması sonrası erken müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.