OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

Türkiye, OECD Verilerine Göre Haftalık Çalışma Süresinde İkinci Sırada!

Türkiye, OECD verilerine göre dünyada en yüksek çalışma süresine sahip ülkeler arasında yer alıyor. Haftalık ortalama çalışma saatinde Türkiye, 45,7 saat ile Kolombiya’nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

OECD’nin 2022 Verilerine Göre Ülkelerin Haftalık Çalışma Saatleri

Kolombiya’da haftalık çalışma saati 47,6 iken Türkiye 45 saatle ikinci sırada yer alıyor. Meksika 45 saatle Türkiye’yi takip ederken, Kosta Rika ve Şili de sıralamada yer alıyor.

Haftalık çalışma saatleri şu şekilde:

  • Kolombiya: 47,6
  • Türkiye: 45,7
  • Meksika: 45,0
  • Kosta Rika: 44,6
  • Şili: 42,6

En Az Çalışma Süresine Sahip Ülkeler ve Türkiye

Haftalık en az çalışma süresi 30,5 saatle Hollanda’da iken Polonya, Portekiz, Macaristan, Çekya ve Slovakya gibi ülkeler de az çalışma süresine sahip ülkeler arasında bulunuyor.

OECD ortalaması 37 saat iken Türkiye’de haftalık çalışma süresi 45 saat olarak ölçülmüştür. Ayrıca, haftada 60 saatten fazla çalışanların oranı OECD ortalaması olan yüzde 4,4’e karşılık Türkiye’de yüzde 15,1 olarak belirlenmiştir.

Özel Kurumlarda Çalışma Saatleri Nasıl?

Türkiye’de, 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlar için haftalık çalışma saati 45 saat iken, 5953 Sayılı Basın İş Kanunu ve 854 Sayılı Deniz İş Kanunu’na tabi olanlarda bu süre 48 saate, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olanlarda ise 40 saate çıkmaktadır. Yer altı maden işlerinde ise haftalık çalışma süresi 37,5 saat olarak uygulanmaktadır.

Related Posts

Trump vergiyi onayladı, belgeleri paylaştı! 1 Ağustos’ta başlıyor

Küresel ticaret düzeni bir kez daha ABD’nin korumacı politikalarının etkisi altına giriyor. Başkan Donald Trump, Avrupa Birliği ve Meksika’dan ithal edilen mallara yönelik yeni vergi kararını kamuoyuna duyurdu. Açıklama, Trump’ın sahibi olduğu sosyal …

Almanya’da şirket iflasları Haziran ayında yıllık bazda %2,4 arttı

Almanya’da şirket iflas başvuruları haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,4 yükseldi.

Demirören’den 7 yılda 890 milyon dolar tahsil etti

Demirören Grubu’nun 2018’de aldığı kredi Meclis Komisyonu’nda görüşüldü. Krediyi veren Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü vekilleri bilgilendirdi. 1 milyar doları aşan borçtan bugüne kadar 890 milyon dolar tahsilat yapıldığını belirtti.

Çorum Ankara ve İzmir’i geçti

Türkiye’nin yılın ilk yarısında ihracatını değer bazında en fazla artırdığı ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olurken, bu ülkeye yapılan dış satım yüzde 64,5 artışla 3,3 milyar dolara yaklaştı. AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.