Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antalya Gastronomi Festivali Beşinci Kez Gerçekleşti!

Sherwood Exclusive Kemer ev sahipliğinde her yıl 7 Temmuz’da düzenlenen Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl “Tarih, doğa ve lezzet bir sofrada” temasıyla beşinci kez gerçekleşti. Festival, geleneksel gösteriler, spor etkinlikleri ve müzik performanslarıyla renklendi. Antalya’ya özgü 20 farklı coğrafi işaretli ürün ile 100’den fazla yerel lezzetin sunumu festival kapsamında gerçekleştirildi.

Festivalde, boy boncuklu balkabaklı gözleme, dökme ekmek, Antalya reçelleri, Alanya fıstıklı limonatası, fesleğenli kıl patlıcan yemeği, Alanya gülüklü çorbası, Antalya civesi gibi yöresel kahvaltılıklar, içecekler, sebze ve et yemekleri, çorbalar, deniz ürünleri, tatlılar ve meyveler tanıtıldı.

İnsanlar Türk Mutfağını Keşfetmek İstiyor!

Festivalin organizatörü Asuman Dokgöz, festivalin amacını şu sözlerle açıkladı: “Burada hedeflenen sadece lezzetlerin misafirlerle buluşturulması değil, aynı zamanda kayıt altına alınmamış ürünlerin tanıtılması. Türk mutfağının yurt dışında da tanınmasını ve sevilen tatlar arasında yer almasını hedefliyoruz. Geleneksel yemeklerimizi insanlara tanıtmak, festivale katılan herkesi Türk mutfağının zenginliğiyle buluşturmak istiyoruz.”

Yerel Üreticiler de Destekleniyor!

Festivalin bir diğer önemli yanı ise yerel üreticilerin desteklenmesi. Dokgöz, “Lezzetlerin otel ve restoranlarda yer almasıyla sadece gastronomi alanında değil, aynı zamanda yerel üreticilerin de desteklenmesi amaçlanıyor. Böylece, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi devam edecek ve doğru malzemelerle hazırlanan yemekler misafirlerle buluşacak” şeklinde konuştu.

Antalya Turizminde Yeni Bir Dönem!

Antalya’nın turizm potansiyeliyle öne çıktığını belirten Dokgöz, “Antalya sadece güneş ve deniz turizmi değil, aynı zamanda zengin gastronomi ve kültürel mirasa sahip bir destinasyon. Festivalimiz aracılığıyla turistlere sadece lezzetleri değil, aynı zamanda bu coğrafyanın tarihi ve kültürel dokusunu da tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimizin başarısıyla birlikte bu etkinliği daha da büyüterek gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Related Posts

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

Yapay zeka destekli gezi rehberine Portekiz’den ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Yusuf Yılmaz, yurt dışında yaşadığı sorunlardan yola çıkarak hazırladığı yapay zeka destekli gezi rehberi uygulamasıyla Portekiz’de katıldığı uluslararası yarışmada birincilik ödülü kazandı.

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

“Abi” dizisi geliyor: Kenan İmirzalıoğlu ekranlara dönecek

81 ilde 150 üniversiteden ‘bilim toplum’ buluşması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Bilim İletişimi Ofisi tarafından koordine edilen “Bilim Kafe” buluşmaları 81 ilde, 150’yi aşkın üniversitenin düzenlediği etkinliklerle başladı. Binlerce vatandaşın katılımıyla, on binlercesinin ise canlı yayınlarla izleyici olarak yer aldığı Bİlim Kafe buluşmaları bu yönüyle dünyada ilk olma özelliği taşıyor.