TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Vahşi sulama yöntemleri bırakılmalı

Dünya Su Günü Bu Yıl “Buzulların Korunması” Temasıyla Kutlanacak

Birleşmiş Milletler öncülüğünde her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Su Günü için bu yıl “Buzulların Korunması” temasının belirlendiği hatırlatıldı.

İnsanların yaşamlarının devamı için kritik bir kaynak olan suyun gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için çevresel ve ekonomik faktörlerin göz önünde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Gereken Sulama Projeleri Hızla Hayata Geçirilmeli

Tarım sektöründe suyun yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekilerek, su talebinin tarımsal, evsel ve endüstriyel alanlarda artmasıyla su rekabetinin arttığı belirtildi.

İklim değişikliğinin etkilerinin arttığı bir dönemde sınırlı su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı. Ülkemizde sulanabilir arazi miktarının artmasıyla sulama alt yapısının genişletilmesinin önemine değinildi.

Türkiye’nin sahip olduğu su potansiyeli ve gelecekteki su kullanım beklentileri hakkında bilgi verilerek, tarım arazilerinin sulanabilirliğinin artmasıyla sulama altyapısının güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Su Fakirliği Riskine Dikkat Çekildi

Türkiye’nin iklim değişikliğinden etkilenen Akdeniz Havzası’nda bulunduğu ve su kullanımının azalması ile su fakirliği riski taşıdığına işaret edildi.

İklim değişikliğinin tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durularak, çiftçilerin ekonomik zorluklarla karşılaşmaması için sulama hizmet bedellerinde indirimler ve desteklemeler çağrısında bulunuldu.

Modern Sulama Yöntemleri Önem Arz Ediyor

Vahşi sulama yöntemlerinin verim kaybına neden olduğu ve modern sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine geçişin teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu.

Stratejik bir öneme sahip olan suyun, özellikle tarımsal sulamada tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine vurgu yapılarak, sulama projelerinin tamamlanması gerektiği belirtildi.

Related Posts

Demirören’den 7 yılda 890 milyon dolar tahsil etti

Demirören Grubu’nun 2018’de aldığı kredi Meclis Komisyonu’nda görüşüldü. Krediyi veren Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü vekilleri bilgilendirdi. 1 milyar doları aşan borçtan bugüne kadar 890 milyon dolar tahsilat yapıldığını belirtti.

Çorum Ankara ve İzmir’i geçti

Türkiye’nin yılın ilk yarısında ihracatını değer bazında en fazla artırdığı ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olurken, bu ülkeye yapılan dış satım yüzde 64,5 artışla 3,3 milyar dolara yaklaştı. AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

En güvenilir arabalar açıklandı: Tesla ve Volvo’yu rakip tanımadı, zirveye yerleşti

Güvenlik denince akla ilk gelen markalardan Volvo, bu kez zirvede değil. ABD’de sigorta şirketlerinin desteklediği bağımsız kuruluş IIHS’in yaptığı araştırma, Volvo’dan daha güvenli bir otomobil markasını ortaya koydu. İşte 2025’in en güvenli …