31 üniversiteye kurumsal akreditasyon

Üniversiteler Kurumsal Akreditasyon Programı Çerçevesinde YÖKAK Tarafından Değerlendirildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’nın mart ayı kurul toplantısında alınan karara göre, üniversitelerin Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akredite edildiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın kalite güvencesi sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çabalarına vurgu yapıldı.

Kurumsal Akreditasyona Sahip Üniversitelerin Avantajları

Prof. Dr. Kocabıçak, belirlenen ölçütlerle değerlendirilen yükseköğretim kurumları arasında tam akreditasyon alan 4 üniversiteye 5 yıl, kısmi akreditasyon alan 27 üniversiteye 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon verildiğini açıkladı. Ayrıca, 4 üniversitenin ise akreditasyon başvurusunun reddedildiğini belirtti.

Kocabaşak, kurumsal akreditasyona sahip üniversitelerin eğitim kalitesinin güvence altına alındığını ve birçok avantaj sağladığını ifade etti. Öğrenci memnuniyeti, uluslararası kabul gören diplomalar, kalifiye akademisyen ve öğrencilerin çekilmesi, araştırma imkanlarının artırılması gibi faktörlerin yanı sıra sürekli gelişme ve paydaşlarla güçlü ilişkiler kurulması konularında da avantajlar sunduğunu belirtti.

Aynı zamanda, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda, YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verilen üniversitelerin bilgilerinin yayımlandığının altını çizdi.

Prof. Dr. Kocabıçak, akredite olan üniversitelerin bilgilerinin Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) veri tabanına kaydedildiğini ve bu durumun üniversitelere Avrupa ve dünya genelinde tanınırlık sağladığını vurguladı.

Related Posts

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI VE KONULARI 12 MAYIS 2025 PAZARTESİ | Kabine Toplantısı (Bakanlar Kurulu) ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündem konuları neler?

Kabine Toplantısı konuları ve kararları 12 Mayıs 2025, yeni hafta öncesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı Beştepe’de gerçekleşecek. Ekonomideki son durum, Türkiye’nin iç ve dış siyasi meselelerinin ele alınacağı Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulunacak. Kabine toplantısında, “Terörsüz Türkiye” hedefi en önemli başlıklardan birisi olacak. Gözler şimdi 12 Mayıs Kabine Toplantısı kararlarında. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bu hafta Kabine Toplantısı konuları ve kararları neler? İşte, Kabine Toplantısı tarihi ve konuları hakkında ayrıntılı bilgiler.

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.

Bakan Tekin tüm detaylarıyla anlattı: Lise eğitiminde model mi değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki muhtemel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber Özel Yayını’na katılan Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı konusundaki talepler doğrultusunda, önerilen modelleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bunların içerisinde süzülecek, üzerinde uzlaşılmış konular olursa bunlar Kabine toplantısında istişare edilecek ve bir karar alınması gerekirse alınacak” dedi.

“Sanayiden Sanata” projesinin sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı

“Sanayiden Sanata” projesinin sergisi İstanbul Teknik Üniversitesi’nde açıldı

Aşure Günü ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? 2025 Diyanet takvimi ve Muharrem Ayı bilgileri

Şevval ayının sonuna yaklaşılması ve peş peşe gelen İslam inancındaki 3 haram ay yani Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayından oluşan yaklaşık 90 günlük süre öncesi geri sayımda sona yaklaşıldı. Bu ayların başlangıç tarihleri ile birlikte aynı zamanda yeni Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başlangıcı özellikle araştırılıyor. Bununla birlikte bu ayın 10. günü olan Aşure Günü tarihi de sorgulanıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında yeni bir sistemi hayata geçiriyor. KPSS şartı kaldırılırken, sözlü mülakat uygulamasına da son veriliyor. Kurulacak Milli Eğitim Akademilerinde, öğretmen adayları beceri odaklı uygulamalı eğitimden geçecek. Yeni uygulamanın detaylarını ilk kez Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural anlattı.